Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1910-es évek, Calvin (Kálvin) tér, 9. kerület

További információk a képhez

1910-es évek, Calvin (Kálvin) tér. Háttérben a Kálvin téri református templom. A templom klasszicista stílusban épült Hild Vince tervei alapján 1816-tól 1830-ig. A tér közepén a Báthory kávéház. Előtte a Danubius-kút. A Bkvrt. birtokában a 29-es és 61-es, tetszetős, nyitott peronú villamosok ez időben még természetesen alsószedősek.
A 29-es villamos ekkortájt a Nyugati pályaudvartól a Népligetig közlekedett. A váltókezelő szaki úgy tűnik, mintha mobiltelefonálna...A háttérben konflisok, lovaskocsi és szép kandeláberek.
 

Jelenlegi és régebbi nevei:

1973-tól Kálvin tér, A 18. századtól Ketschkemeterplatz (Kecskeméti tér), Heu- und Borstenviehhändler Platz (Széna- és disznókereskedők tere), A 19. századtól Heumarkt (Széna piac), 1866-tól Heuplatz (Széna tér), 1874-től Calvin tér

Érdemes utánanézni:

 • Forrás: pestbuda.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Mihálffy László
1910 utáni (viszonylatszám a villamosokon)
2013. november 02. 21:55
  Popovics András
  Popovics András
  Igen, köszönöm.
  2013. november 03. 02:22