Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1989, Soroksári út, 9. kerület

További információk a képhez

1989, Soroksári út a Déli összekötő vasúti hídtól a Petőfi híd felé nézve.
A Boráros tér déli részén terült el a Dunapart Teherpályaudvar, mely igen fontos szerepet töltött be a főváros élelmiszerellátásában. Ide érkeztek be az ország minden tájáról azok a rakományok, melyeknek végállomása a Központi Vásárcsarnok, a Fővámpalota vagy az Elevátorház volt. A két utóbbi megszűnésével a pályaudvar sokat vesztett jelentőségéből, a II. világháború után ezen a területen működött a MÁVAG Híd- és Darugyárának telephelye. Itt gyártották az 1964 novemberében átadott Erzsébet híd elemeit is. A pályaudvar területét az 1996-ra tervezett világkiállítás miatt felszámolták. Ma a Millenniumi Városközpont épületei találhatók itt (így a Nemzeti Színház, vagy a Művészetek Palotája).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Soroksári út, 1850-től Schorokscharer Damm Strasse (Soroksári töltés út)
  • Forrás: Fortepan.hu (39314), orig: FERENCVÁROSI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY, http://www.ferencvaros.hu/
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©