Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1976, Hámán Kató út (Haller utca), 9. kerület

További információk a képhez

1976, Hámán Kató út (Haller utca) 32. számú háztól a Mester utca felé nézve. Ekkortájt ritkán jártam errefelé. Amikor először láttam meg ezt a képet, elhatalmasodott fölöttem a kíváncsiság, hogy vajon hol is készülhetett. Ez a "szervízút" nem egy szokványos darab... Aztán sikerült megfejteni.
Ha a kép bal oldalát nézzük, akkor visszamentünk az időben kb.: 150 évet. Ezért talán jobban érthető az utca 1800-as évekbeli neve. A magam részéről rendkívül érdekes képnek tartom.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Haller utca, 1951-től Hámán Kató utca, 1900-tól Gróf Haller utca, 1870-es évektől Ferencvárosi védgát, 1840-es évektől Franczstadter Schütz Damm
  • Forrás: Fortepan.hu (25781), orig: FERENCVÁROSI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©