Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek, Lenkey János utca, 9. kerület

További információk a képhez

1970-es évek, Lenkey János utca. Keresztben a Könyves Kálmán körút. Ekkoriban kétszer egy sávos, alig használt kockaköves út volt. Napjainkban (2017-ben) 2X4 sávos autópálya.
A két szélén közlekedett a 23-as és a 20-as villamos (itt szemben).
Az első farmotoros Skoda az orrunk előtt stílusosan itt éppen hátulról: Skoda 1000 MB. Idén (2014.) 50 éves a modell!
Előtte két 601-es Trabant. Előttük egy Wartburg 353-as.
Az utca túloldalán egy Uaz 469-es T, mint tanuló változatban... 
Erről igen közeli élményeim vannak, lévén 1978-ban a seregben ilyennel voltam kénytelen oktatni a tiszthelyettes hallgatókat, parancsra!


Jelenlegi és régebbi nevei:

1938-tól Lenkei János utca, 1900-tól Lenkey utca, Lenkey János utca
  • Forrás: Budapest a múltban Facebook csoport, fotó: Tildy Tibor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©