Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1949, Gát utca, 9. kerület

További információk a képhez

1949, Gát utca és a szemetes lovaskocsi. Hogy eme derék jószágokat mikor váltotta le a kukás autó? Kb.:A hatvanas évek elején.
A lovaskocsi előtt a Kaniziusz Szent Péter, korábban Páli Szent Vince római katolikus templom.
Kohl Medárd segédpüspök 1903. szeptember 23-án benedikálja, azaz megszenteli (ez nem azonos a felszenteléssel.) Titulusként Páli Szent Vince nevét kapja. Amikor 1936. október 18-án Serédi Jusztinián hercegprímás felszentelte a Közép-ferencvárosi Páli Szent Vincéről nevezett plébániatemplomot, a Gát utcai templom szentszéki engedéllyel a Canisius (Kaniziusz) Szent Péter nevet vette fel.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Gát utca a Thaly Kálmán utca felé nézve
  • Forrás: Beküldte: Nagy Zoltán, Fortepan.hu, www.templom.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©