Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1933, Közraktár utca 30. szám, 9. kerület

További információk a képhez

1933, Közraktár utca 30. szám, a Hangya Termelő-, Értékesítő és Fogyasztási Szövetkezet budapesti székháza és raktára. A tervezője Györgyi Dénes volt. A Hangya Szövetkezet a két világháború közötti időszak önkéntes alapon létrejövő, a mezőgazdasági termények előállítására és értékesítésére szerveződő szövetkezeti formája volt. A fővárosi védettségű épület jelenleg a szomszédos, újként emelt épülettel együtt a több ezer négyzetméternyi teret kínáló Riverpark irodaház - a régi épület, mely működött az ÁFOR, illetve a MOL székházaként is egy időben, most szépen felújított állapotban van, és a felújítás része volt a nyolc dombormű gondos restaurálása is. 
Ui.: Nem sikerült egyértelmű összefüggést találnom -lévén nem vagyok történész- az itt látható Hangya és eme Hangya Szövetkezet boltja között, de aza az érzésem, hogy van...Bízom benne, hogy egy Tisztelt látogató segít többet megtudnunk erről...!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1901-től Közraktár utca, 1874-től Csepel rakpart, 1838-tól Untere Donau Zeile (Alsó Duna sor)
  • Forrás: Fortepan.hu (26410), ADOMÁNYOZÓ:FERENCVÁROSI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY, www.kozterkep.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."