Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1925 táján, Bakáts tér a Ráday utcánál, 9. kerület

További információk a képhez

1925 táján, Bakáts tér a Ráday utcánál. 
Vári Vidos Tibor: Annyit érdemes még tudni, hogy 1909- ben Himler József hús nagykereskedő kapott magánépítési engedélyt a Ráday utca 49. sz. alatt egy új, négy emeletes épületre, 1912- től jegyzik őt a nejével együtt ezen a lakáscímen és két esztendővel később már volt telefonja is. Sági Attila: A gépkocsit Budapesten a Bakáts téren  sz ürítés közben látjuk. A járműből 1925-ben 5 db-ot vásárolt a Magyar Királyi Posta, leltári értéke 12.139 Pengő volt. Az 1244 cm3-es, 4 hengeres motorja 8 LE-s volt."
Ami talán a legérdekesebb a képen, hogy a postaádák és a kiürítési módjuk majd 100 év alatt szinte semmit sem változott! a tartó lábazatuk sajnos igen...Az úttest kockakő, a járda nagykockakő.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Bakáts tér (Bakócz Tamás esztergomi érsek után), 1872-től Nádor tér, 1850-től Templom tér, 1848-tól Egyház tér, 1827-től Kirtcen Platz, 1776-tól Fellner János telke
  • Forrás: Ferencváros régi fotókon Facebook csoport, Múzeum Digitár
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©