Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1912 táján, Cavlin (Kálvin) tér, 9. kerület

További információk a képhez

1912 táján Calvin (Kálvin) tér 7.
A Kálvin téri református templom melletti épület 1802 és 1804 között épült fel Balla Antal tervei szerint  Zitterbach Mátyás kivitelezésében. Ezt az egy emeletes épületet 1859-ben kétemeletesre bővítették. a református gimnázium működött benne. 1914-ben lebontották. A helyére 1922-ben egy másik, szintén kétemeletes üzletházat építtetett Fenyves Dezső.
Az 1949-es államosítás után sok neve volt: Fenyves Áruház, Szabadság Állami Áruház, Városkapu Üzletház, Kálvin téri Áruház, Városkapu Üzletház. A Háttérben az akor és most is Lónyay utca.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1973-tól Kálvin tér, 1875-től Calvin tér, 1866-tól Heu Platz (Széna tér), A XIX. században Heu Markt (széna piac), A XVIII. században Heu -und Borstenviehhandler Platz (széna és disznókereskedők tere, A XVIII. században, korábban Ketschkemeter Platz (Kecskeméti tér)
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, FSZEK
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©