Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1900-as évek eleje, Ferenc tér, 9. kerület

További információk a képhez

1900-as évek eleje, Ferenc tér. Annak is a Bokréta utcai sarka. A szemben lévő ház már a Mester utca. A tér napjainkra szépen megújult. A Ferenc tér a Középső-Ferencváros egyik legismertebb része, melyet az 1838-as nagy árvizet követően alakítottak ki. 
A kép bal oldalán látható háznak van egy érdekes története is. A mai utcaképen látható rajta egy felirat: EMMANUEL SONNENSCHEIN & TSA Liquer. 
Történt penig, hogy 1999-ben bemuttak egy magyar–osztrák–német–kanadai történelmi filmdrámát Szabó István rendezésében.
A film a Sonnenschein család 20. századi történetét követi végig három nemzedéken keresztül. A filmcím a dédapa, Sonnenschein Áron által felfedezett gyógynövényből készült likőrre, a Napfényre utal. Az „Emmanuel Sonnenschein és Tsa Liqueur" film-béli épülete Budapest IX. kerületében, a Bokréta utca 15. alatt fellelhető, azaz itt.
A filmesek a forgatás után az épület festését és az összes egyéb általuk felszerelt dekorációt meghagyták, így azok máig is láthatóak!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Ferenc tér, 1850-től Frannz Platz
  • Forrás: Beküldte: City 132-Várkonyi Pisti
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©