Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890-es évek, Fővám tér, 9. kerület

További információk a képhez

1890-es évek, Fővám tér. A 2015-ös évhez képest hiányzik a képről néhány dolog! Elsőként a Ferencz József (később Szabadság) híd (1896). Másoddikként a  Gellért szálló (1918).
A helyén viszont még itt látható a Sáros fürdő az 1894-es bontása előtt. Harmadikként pedig a Citadella tetején a Gellért-hegyi Szabadság-szobor (1947). 
A túloldalon az árvíz elleni védvonal sem az igazi...Sőt: semmilyen!
A csemetefákat védő (még napjainkban is létező) rács viszont semmit sem változott.
A gázlámpa és mögötte a kandeláber is igen szemrevaló.
A Gellért-hegy lankáit lassan belakják.
Végszóként pedig köszönet Klösz Györgynek!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Fővám tér, 1949-től Dimitrov tér, 1875-től Fővám tér, 1817-től Sóhivatal utca, Az 1800-as évekbenHühner Gasse (Tyúk utca); Sóház piac, Alte Salz Platz (Régi Sóház tér)
  • Forrás: Fortepan.hu (82614), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.08.089
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©