Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1990-es évek, Nagytétényi út, 22. kerület

További információk a képhez

1990-es évek, Nagytétényi út 278. 1990-es évek, a Tétény mozi. Már, ami maradt belőle...
Nagytétényben az első mozi már az első világháború előtt működött. Neve egyik helyen "Wahl-mozgó", más helyen (1917-es adat szerint) "Rákóczi mozgó". A mozi tulajdonosa Wahl József volt. 1925-ben APOLLÓ NAGYMOZGÓ néven megnyílt újra. Az Apolló mozi ezen a néven 1944-ben bezárt. 1945-ben az MKP mozijaként nyitott újra, SZABADSÁG MOZI néven. 1948-ben az államosítással nevet változtatott, PETŐFI MOZI lett. 1959 április 30-án az újjávarázsolt mozi már TÉTÉNY néven nyílt meg. 1986 június 2-3-i műsora: Visszaszámlálás, magyar film volt. Ezzel, az 1986 június 3-i utolsó nappal a mozi bezárt. 1987 szeptember 11-én újra feléledt, az Én a vizilovakkal vagyok - című filmmel. 1988 június 27-28-i műsora: Kairó bíbor rózsája volt. Másnaptól a Tétény mozi már zárva volt. A mozi utolsó napja 1990 január 1 hétfő, a Mamba című film volt. Ezzel végleg megszűnt. 2011-ben még felismerhető volt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1962-től Nagytétényi út
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport, users.ininet.hu, Wotan Doctor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©