Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960 táján, Nagytétényi út, 22. kerület

További információk a képhez

1960 táján, Nagytétényi út.
A háttérben a Nagytétényi Nagyboldogasszony Plébánia.
Nagytétény egyik kiemelkedő műemléke a település központjában található római katolikus templom. Helyén már a XIV. században is állt egy gótikus templom, mely a török hódoltság idején elpusztult. emlékét a mai templomtorony őrzi. A település ura Rudnyánszky József és felesége a település számára a régi templom felhasználásával építette, 1755-ben szentelték fel.
A kép jobb oldalán az első világháborús emlékmű: Nagytétény első világháborús emlékműve. A Szentháromság téren található, a Nagytétényi út és a Szentháromság útjának találkozásánál. A kőhalmon álló bronz turullal díszített emlékművön 105 első világháborús hős neve olvasható. A talapzat alján négy kis emléktáblán további 15, második világháborúban elesett helyi lakos neve is szerepel. A emlékművet 1934-ben állították fel az egykori pestis-oszlop helyén; alkotója Vass Viktor. Az emlékművet 2005-ben felújították.
Az épületek többsége és a villamos pálya helye nagyszerűen felismerhető a 2011-es utcaképen.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1962-től Nagytétényi út
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport, Arcanum forrás, nemfelejtjuk.blog.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©