Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Leányka utca a Pentz Károly (Törley) térnél, 22. kerület

További információk a képhez

1960, Leányka utca a Pentz Károly (Törley) térnél.
Ui.: Törley József (1858-1900): pezsgőgyáros. 1881-ben alapította meg Budafokon a ma is működőpezsgőgyárat. Budapest főváros törvényhatósági bizottságának tagja. Mauzóleuma -többszöri kfosztása ellenére - a városrész látnivalója, jelképeinek egyike.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Törley tér, 1948-tól Pentz Károly tér, At 1900-as évektől Törley tér
  • Forrás: Fortepan.hu (80112), ADOMÁNYOZÓ:UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©