Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Leányka utca, 22. kerület

További információk a képhez

1960, Leányka utca eleje, Budafok. Jobbra a Budafoki (Savoyai Jenő) tér. Balra a Szent István tér. Az összkép szinte alig különbözik a 55 évvel később készült képtől. Ami talán meglepő, hogy az akkor Rózsa Richárd (napjainkban Mária Terézia) utca, valamint az Y kereszteződés mádik ágán a Kossuth Lajos utca már akkor is egyirányú volt! A bizonyára sok mindent megért ház a kép közepén nem sokat változott. Az ismereteim szerint a lovaskocsi melletti síneket ekkor még HÉV használta. Az útburkolat és a közvilágítás is "korabeli".

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Leányka utca, 1900-as évektől Beniczky Ferenc utca
  • Forrás: Fortepan.hu 80113), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©