Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1942, Kossuth Lajos utca, 22. kerület

További információk a képhez

1942, Budafok, Kossuth Lajos utca. Jobbra a polgári iskola (ma Kossuth Lajos Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola).
Ekkoriban, és még az 1960-as években is külön bejárata volt a fiúknak és a lányoknak. (Pl: Homok utca, Erdélyi utca).
Sőt, tobábbmegyek: még az 1970-es években is. Egészen pontosan még volt még tisztán fiúiskola is. Lásd.: Széchenyi István gimnázium.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1890-es évektől Kossuth Lajos utca
  • Forrás: Fortepan.hu (61670), orig: SZŐKE ANNAMÁRIA/ANONIME
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©