Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1900, Anna utca, Törley kastély, 22. kerület

További információk a képhez

1900, Anna utca, Törley kastély. A Törley-kastélyt a híres pezsgőgyáros, Törley József építtette a 1890 től 1904-ig Budapest XXII. kerületében, ezen belül is Budafokon. Az első terveket Ray Rezső készítette az 1890-es években, aki ekkoriban Törley házi építészeként dolgozott. Az épületet apja halála után a friss építész diplomával rendelkező fiú, ifj. Ray Rezső fejezte be. A kastély mellett található Törley feleségének, Sacelláry Irén kastélya. 1956-ban a kastélyba költözött az Országos Onkológiai Intézet sugárbiológiával foglalkozó osztálya. Ma az Országos „Frédéric Joliot-Curie" Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Intézete működik az épületben.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Anna utca, 1946-tól Pencz Károly utca, 1896-tól Anna utca
  • Forrás: budapest.varosom.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©