Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1968 táján, Kossuth Lajos utca, 20. kerület

További információk a képhez

1968 táján, Kossuth Lajos utca, Pesterzsébet.
Háttérben az Árpád-házi Szent Erzsébet főplébániatemplom.
1908-ban Kokovay János esperes plébános gr. Csáky Károly váci püspök engedélye alapján kezdte meg Bánszky Mihály építész tervei szerint a Szent Erzsébet templom építését. 1909-ben készült el. 1913-ban Jureczna Antal templomfestő és oltárépítő festette ki a templomot. 1938-ban Dr. Décsei Géza prépost plébános elgondolása szerint Nagy Sándor festőművész, a gödöllői iskola utolsó képviselôje megkezdte és 1943-ban fejezte be a mostani szecessziós freskók festését. A templom teljes külső felújítása Losonci Ottó felajánlása és nagyösszegű adománya segítségével 1997-ben készült el.
Középen egy Garant, egy korabeli "csúcs" teherautó. A Robur elődje. Őrület, hogy már a Robur is történelem, sőt, az azt követő IFA is...

Jelenlegi és régebbi nevei:

Az 1890-es évektől Kossuth Lajos utca, 1870-es évektől Hitel Márton utca
  • Forrás: Vissza a múltba Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©