Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1975, Tanács (Károly) körút, 7. kerület

További információk a képhez

1975, Tanács körút. 49-es UV villamos közelg.
Szemben az Első Katonai Biztosító Intézet épülete. Baloldalt a Diana ház.
Az oldalt lévő épület, a Hadik-Barkóczy ház már csak történelem!
Viszont az előtte lévő közvilágítási eszköz, az egy ostorlámpa a derekán kalapos lámpákkal.
Az autó talán egy Skoda 1000 MB. Mellette a fém szemétgyűjtő, az már új fajta. És ilyen volt a lánckorlát a járdaszigetek szélén akkoriban.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Károly körút , Országút, 1916-tól IV. Károly király út, 1918-ban Népakarat körút, Népkörút , 1919-től megint Károly körút , 1926-tól ismét Károly király út, 1945-től Somogyi Béla út, 1953-tól Tanács körút
  • Forrás: hampage.hu, fotó: Heinz Heider
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©