Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950, Deák Ferenc tér, 5. és 6. és 7. kerület

További információk a képhez

1950. Deák Ferenc tér és környéke. Balra az Anker-palota, ami ezen esetben KELET EURÓPAI BIZTOSÍTÓ néven vitézkedik. Előtte kandeláberek, gázlámpák, kockakövek és a Földalatti lejárói egészen más helyen, mint manapság és nem csak a -korábban volt- balos közlekedés miatt. Mögötte a Madách-házak. A háttérben a Viktória-ház és a Diana-ház
Egy észrevétel a végére: A kép túloldalán a Viktória-háznak is nevezett épület (a Filmmúzeum háza). A tetején még jól kivehető a régebben volt tornyokból (öt volt) kettő a Dohány utcai oldalán. A homlokzat tetején volt torony viszont már nincs meg! A kapcsolódó képeken ezek szépen látszanak.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1866-ban nevezték el a „haza bölcse” után Deák Ferenc térnek, és ez a neve azóta is!, 1819-től Kohl Markt Platz (Káposzta piac tér), vagy Kohle platz (Szén tér), 1819 ben Kohlplatz, 1830-as évektől Juden Markt (zsidó piac), vagy Juden Platz (Zsidó tér), 1840 táján Türken Platz (Török tér), A XIX. században (Vordere) Evangelische Kirche Platz (Evangélikus templom (előtti) tér), Az 1830-as években Judenmarkt (Zsidó piac) vagy Judenplatz (Zsidó tér), (Vordere) Evangelische Kirche Platz (Evangélikus templom (előtti) tér)
  • Forrás: https://haztajidizajn.blog.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©