Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1952, Rákóczi út, 7. kerület

További információk a képhez

1952. A Rákóczi út és a Lenin körút sarok, és ott az árkádosítás folyamatában lévő EMKE kávéház épülete.
Az út kockakő. A kockakő útburkolatot az 1960-as évektől kezdte lassan felváltani az aszfalt. A járdán is.
A hajviselet is szokatlan mai szemmel.... A 67-es villamos az duplán nyitott peronú.
Az EMKE falain megtalálhatóak a hangszórók, amik riasztottak, figyelmeztettek és hangosan szóltak az emberekhez, ha kellett, elsősorban a háborús időkben.
A közlekedési jelzőlámpa alapszíne ekkoriban FEHÉR.
De, ami a legfontosabb: a fagylalt = 1 forint!
Az EMKE erkély a FORTEPAN szerint a forgalom irányító rendőrök számára lett ilyen. Az VII.VV elsőre egy rejtvénynek tűnt, ami tulajdonképpen az is egy nálamnál is fiatalabb ifjoncnak is. A megfejtés is a tisztelt látogatóknak köszönhető: VII. kerületi Vendéglátó Vállalat (Tóth Zoltán), Hetedik kerületi vendéglátóipari vállalat (Herzfeld Bea)
A vendéglő a méltán híres Keszey volt eredetileg (Erdős László). Köszi.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan (03710), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©