Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1930 táján, Károly király (Károly) körút, 7.kerület

További információk a képhez

1930 táján, Károly király (Károly) körút, a Viktória biztosítótársaság lakóháza. A Huszár-ház helyén lévő épületet 1911-1913 között az Első Katonai Biztosító Intézet építette Györgyi Géza (1851-1934) tervei szerint. Egyébként egyszerűen csak Károly körút 3/A és 3/B.
A tetején lévő (mellesleg igen méretes) kupoláját a háború előtt elbontották. Talán, mert túlságosan is nagy volt.
Az oldalsó kupolák még 1950-es években is megvoltak.
A házban működött mulató és étterem is.
1938-ban mozivá lett, amit is később Filmmúzeum néven látogathattunk. Ennek a helyén van ma a Belvárosi Színház.
Fellelhető még a gázlámpa és a lovaskocsi is.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Károly körút, 1953-tól Tanács körút, 1926-tól Károly király út, 1918-ban Népakarat körút, 1919-től Károly körút, 1918 után Nép körút, 1916-tól IV. Károly király út, 1874-től Károly körút, A XVIII. században Országút
  • Forrás: haztajidizajn.blog.hu, www.giergl.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©