Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-1964, Lenin körút, 7. kerület

További információk a képhez

1960-1964, Lenin (Erzsébet) körút, a Rákóczi útnál
Az előtérben balra a Blaha Lujza tér. A Háttérben pedig az Erzsébetváros négy igen jellegzetes épülete. Leghátul a HÍRADÓ mozi épülete, elötte kicsivel a New York-palota, aztán a Rákóczi út és a Lenin körút sarkán az "éjjel-nappalit" az aljában rejtő házikó, aminek a tisztességes neve: Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája.
A szemközti oldalon pedig az EMKE.
Az árnyék, ami nem más , mint az akkor még meglévő Nemzeti színház árnyéka. Ezt mostantól egy igen nevezetes árnyéknak nyílvánítom. A film ugyanezen címmel az 1957-es évből csak az árnyéka ennek az árnyéknak...
No, de ott robog a 6-os villamos (UV formátumban). Aluljárónak semmi nyoma. Viszont vannak itt  ugyebár a járdaszigetek, (amelyeken történő nyaralást nem javaslom senkinek).
Mindez "korlátlanul", egészen pontosan még a lánckorlát nélkül.
Következzék a kor két ikonja, a farmotoros (nem strandkorlát-kék, de  kék) Ikarus (talán 66-os) autóbusz és a vörös Moszkvics 402-es. A szín ez esetben szerintem véletlen. Viszont már ostorlámpa a divat, no meg a kalapos lámpa.
Ja, és a DIVAT!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút, 1875-től Erzsébet körút
 • Forrás: Budapestmania.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (4)

Ágnes Piller
Ágnes Piller
Sajnos még mindig így néz ki......
2013. június 14. 14:07
Bóka László
Ami a képen látszik az Erzsébetváros.
2013. november 06. 20:23
  Popovics András
  Popovics András
  Ez így, ebben a formában...teljesen igaz! Ezt elírtam. Köszi, javítom. (De legalább a címke mezőben jól írtam...)
  2013. november 07. 02:07
Sipos András
Sipos András
A New York palota tornya újra ép - '56-ban a frissen felújított, hófehér torony kiégett. Még tart a Nemzeti lebontásának huza-vonája. Mikor eldőlt, az aktuális igazgató, Both Béla lemondott. A Rákóczi út sérült házait lebontották, amit lehetett, felújítottak. Az első árkádok már megépültek, hogy később helyet adjanak a metro-lejáróknak. Vajon a Tarlós-utód folytatja az aluljárók betömését?
2014. január 04. 21:24