Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1968, Lenin (Erzsébet) körút, 7., és 8. kerület

További információk a képhez

1968, Lenin (Erzsébet) körút. A háttérben a Blaha Lujza tér és ott a Népszabadság székház, avagy a Sajtóház. (Itt már nem takarta ki a Nemzeti színház.) Szabad Nép székház néven is működött. Az épület tetején az a fekete téglalap egy fényújság. Ha jól emlékszem ez volt az első színes.
Ekkoriban a Nők lapja, a Magyar Ifjúság és az Esti Hírlap főhadiszállása is itt volt. Hol van már az Esti hírlap és a Magyar ifjúság...Itt vagyunk, ugye...!
Előtte egy köztéri óra, de ez az óra már NEM az igazi Találka-óra.
Az UFO-k már megszállták  a Bllaha Lujza teret.  
A Nagykörúton egy 6-os villamos UV ruházatban gázol át éppen a Rákóczi úton egy kicsit sérülten: az egyik ajtó nyitva maradt.
De van itt még csemege: Soda 1000 mb, FSO Warszawa, Trabant és az abszolút csúcs: a VELOREX!
A kép jobb oldalán fellelhető az EMKE is, ami ma (2018-ban) már nem.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút, 1875-től Erzsébet körút
 • Forrás: Fortepan.hu (00333), ADOMÁNYOZÓ Fortepan
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Egry Gábor
Egry Gábor
1970- ben szerintem már az nem Pobeda, hanem Warszawa. Az első Warszawák még a Pobedák karosszériáji voltak, csak később lettek hosszu végüek.
2013. szeptember 01. 15:23
  Popovics András
  Popovics András
  Köszi, igazítom.
  2013. szeptember 01. 22:02
György Selmeczi
György Selmeczi
A Sajtóházat öt régi épület összenyitásával hozták létre. Kapott egy új egységes homlokzatot, és a szintkülömbségek eltüntetését a József körúti oldalon, egy domborművel oldották meg.
2013. október 24. 20:18