Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1942, Rákóczi út, 7., és egy kicsit 8. kerület

További információk a képhez

1942. A Nagykörút és a Rákóczi út kereszteződése. Átellenben a Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája (1892).
A dátum megfejtését ezúton is koszönöm Karádi Katalinnak, aki is az Alkalom című filmjével ebben az évben hívta fel a mozirajongók figyelmét. Valamint-napjainkban- a tisztelt látogakókét is...
A dátum azért is látszik bizonyosnak, mert a forgalom iránya már: jobbra hajts! Még a villamosoknak is, amelyek ez esetben egy nyitott peronú (talán 18-es járatszámmal ), valamint a háttérben egy Stuka.) 
Annak az autónak az ő mivoltja a hátulján a pótkerékkel, az csigázza az érdeklődésemet...! Hovatovább a "nyugati" reklámok is érthetőek ezzel az évszámmal. Az emberek jól öltözöttek és vidámak...Nem tudják, hogy mi vár még rájuk...A háttérben a László ház.
És a legfőbb attrakció itt is az ÁRNYÉK! A Nemzeti színház árnyéka. Ami is a Blaha Lujza téren leledzik ezidőttájt. 
2018-ban.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
 • Forrás: emkekavehaz.hu, fotó: Somló Béla
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Mátyás Kónya
Mátyás Kónya
Nagy tisztelettel, de az UV villamos első példánya 1956-ban készült el, a képen nem szerepelhet.

Hasonló formavilágú, de nem azonos jármű a 3600-as pályaszám tartományba sorolt "Stuka" becenevű Ganz villamos, ami 1940-től szelte Budapest utcáit, a képen ilyen látható. És biztosan nem 10-es, az sosem járt itt.
2013. szeptember 09. 09:02
  Popovics András
  Popovics András
  Köszönöm Mátyás.A villamos 18-as volt és a Stukát is javítom.
  2013. szeptember 09. 14:57