Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1910-1923, Rákóczi út, 7. és 8. kerület

További információk a képhez

1910-1923. A Rákóczi úton nem látható felső-vezeték, és nem látható felső áramszedő a villamosok tetején sem. Ez ugye azt jelenti, hogy az 1923-as nagy átállás előtt járunk. A villamosok az út szélén haladnak.
Szemben a Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája. A tetején még ott van a Hermész szobor. De itt van a szemünk előtt a László ház is, ami 1905-re készült el.
Időközben megtudtam egyet, s mást valamint segítséget is kaptam. Tehát mivel a villamosnak van már járatszáma, ezért minimum 1910-es a kép. A közlekedés természetesen balos a nyitott peronú, alsószedős villamosoknak, a konflisoknak és az automobiloknak és még a gonosz mostohának is! Baloldalt szemmel láthatóan az EMKE. Előtérben a Találka-óra. És mindez a Nemzeti Színház (ami ekkor még talán Népszínház) valamely magaslatáról fényképezve.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
 • Forrás: Profila.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (7)

Borbála
Kedvencem az Emkéről készült fotók! Ezt a képet nem ismertem , de nagyon tetszik. Én csak Emkének hívom azóta is, de ha ezt mondom a felnőtt gyerekeimnek ( a háromból kettő Pesten él:D) akkor csak néznek, mert ők csak úgy ismerik, hogy: a Blaha:)
2012. augusztus 24. 18:42
  Popovics András
  Popovics András
  Egy kicsit megkésve, de ismét üdvözlöm Borbála! Hadd segítsek egy csöppet a képek nézegetésében!(Nem sokára a bevezető szövegbe is bele fogom komponálni.)
  1.Célszerű a képeket külön lapon letölteni, mert így sokkal jobban lehet nagyítani és ezáltal meglátni a legapróbb részleteket is , amikre egyébként sűrűn hivatkozok.
  2.A képeket JAVASLOM mindenképpen a MEGJEGYZÉS rovatban foglaltakkal együtt megtekinteni ,mert úgy próbáltam az egész oldalt megszerkeszteni, hogy így sokkal érdekesebb,információkban gazdagabb legyen ! Ebben próbálok különbözni az egyéb hasonló internetes oldaltól.
  3.Önnek, mint az első kedves visszatérő látogatómnak azt is elárulom, hogy a háttérben további fejlesztések is folynak, pl.: Google térképen megjelenítés, időskála program (mint a FORTEPAN-nál), és további sok ezer kép feldolgozása !!!
  Mellesleg az EMKE mozaikszó megfejtése is megtalálható valamelyik EMKE-ről szóló kép megjegyzés rovatában.
  És még valami : Egy területről szóló összes FONTOS információját természetesen nem írhattam egyetlen képhez.Ezt úgy próbálom megoldani, hogy minden a területhez tartozó képhez (ami több száz is lehet)csak néhány mondat információ társul. Tehát ha valaki veszi a fáradságot, és megnézi pl.: a régi Erzsébet hídról szóló képeket, akkor az összes kép megtekintésével hozzájut az általam FONTOS-nak tartott összes információhoz ! Ha pedig még ez is kevés , akkor az ÉRDEMES UTÁNANÉZNI rovatban utalok rá !!!(amely rovat megjelenése a képeknél sorry, de szintén csúszik egy kicsit!)
  Ezek után további kellemes böngészést kívánok!
  Papinho , a szerk.
  2012. szeptember 03. 03:41
Borbála
Köszönöm kedves András a segítséget, majd megpróbálom így nézegetni:)
De egyelőre tobzódok , csapongok, ide nézek, oda nézek, mert FANTASZTIKUS!!!
Majdnem minden képhez tudnék mit írni, de nem akarok "túlterjengeni" itt:)
Én mondjuk a Google műholdas térképen is imádok nézelődni, pláne amióta van ez a 45 fokos lehetőség.
Pótolom, hogy fiatalkoromban nem volt ilyen (sem). Isten bizony én annyira hálás vagyok ezért a sok sok képért!
Amikor időm engedi jövök! Üdv.
2012. szeptember 05. 15:22
Mihálffy László
Itt is kicsit pontosítanék: 1910-23 (van viszonylatszám)
2013. október 21. 22:41
  Popovics András
  Popovics András
  Igen, igen! Köszönöm.
  2013. október 22. 00:49
Bóka László
A képnek semmi köze Terézvároshoz, ez itt Erzsébetváros.
2013. november 08. 01:38
  Popovics András
  Popovics András
  Természetesen. Köszi, javítottam.
  2013. november 08. 14:16