Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1900, Kerepesi út, 7. és 8. kerület

További információk a képhez

1900. Kerepesi (Rákóczi) út. A villamos az jön felénk. Akkoriban még nem csúfították a várost holmi felsővezetékekkel, tehát alsószedősen, természetesen nyitott peronokkal és számozás nélkül.
A László ház, ekkor már öt éve a kereszteződés egyik dísze.
Szemben vele a Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája (ekkor) már nyolc éve ugyancsak, a tetején a Hermész szoborral.
Az emberek öltözéke jelen esetben elég vegyes. Az egyik végletet képviseli a két "szendvicsember". Elgondolkodtató és egyben egy kicsit elborzasztó is, hogy hogy mostanában, 113 évvel később (2013-ban) egyre több ilyen "szendvicsembert" lehet látni Budapest belterületén, mi több: pont az EMKE környékén!
És végül ezen a képen is itt van a híres ÁRNYÉK, ez esetben a Népszínház árnyéka (a Nemzeti színház titulust csak 1908-ban vette fel).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól Blaha Lujza tér, 1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
 • Forrás: képeslap, profila.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Bernáth Jánosné
Ha ez a Blaha Lujza tér, akkor ezek szerint - anno - itt kezdődott a Kerepesi út?
2013. december 05. 23:43
  Popovics András
  Popovics András
  Nem. Hatvani út (a mai Kossuth Lajos utca) is a része volt.
  2013. december 06. 16:43