Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1955, Tanács (Károly) körút, 7. és 5. kerület

További információk a képhez

1955, Tanács (Károly) körút a Kossuth Lajos utca felől nézve. Rendőrbódé egy női irányítóval. A 49-es villamos az
nyitott peronú és osztott szélvédős. Az ötvenes évek öltözködéséből is ízelítőt kapunk. Micsoda autókat, teherautót, autóbuszt, kandelábereket,  telefonfülkét és utcai WC-t láthatunk. Jelen esetben nem a "klasszikus "zöld villamos változatban, hanem a föld alatt. A gyalogosok magatartása elképesztő: nem mennek át a piroson! Én nem is értem ez hogy lehet. Talán azért, mert 1955-öt írtunk?
Ezt a tevékenységet egyébként az ötvenes, hatvanas években következetesen büntették. Lásd: Az állami áruház című filmben Latabár Kálmán jelnetét a rendőrrel!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Károly körút, 1953-tól Tanács körút , 1945-től Somogyi Béla út, 1926-tól ismét Károly király út, 1919-től megint Károly körút, 1918-ban Népakarat körút, 1916-tól IV. Károly király út, Népkörút, Országút
  • Forrás: Fortepan.hu (18092), orig: IMRE
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Bernáth Jánosné
A BÓDÉBAN LÉVŐ HÖLGY IRÁNYÍTOTTA A FORGALMAT?úGY ÉRTEM, A LÁMPÁKAT KÉZI IRÁNYÍTÁSSAL? sZUPER, OLYAN IGAZI KISVÁROSIAS, NEKEM TETSZIK, FEL LEHETETT NEKI KIABÁLNI, HA NETÁN ELBÁMÉSZKODOTT ÉS ELFELEJTETT VÁLTANI..............
2013. november 16. 17:29