Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1920-as évek, Rákóczi út, 7. kerület

További információk a képhez

1920-as évek. A Rákóczi út és az Akácfa utca sarkán a Törekvés Takarékpénztár székháza. Korábban a Hotel Orient.
Az épületben több, más cég is volt. A földszintjén New York néven egy nagyáruház működött. További érdekességek erről itt. Ennek a helyén van ma (2023.01.30.) az EMKE irodaház. Az előtérben maga az EMKE épülete.
A két ház előtt halad az 1-es villamos ekkor még az út szélén és balra-előre és már felülről kapván az áramot... Ez Újpest városától a Belvároson keresztül a zuglói Erzszébet királyné útjáig közlekedett. A Rákóczi út túloldalán a Nemzeti Színház még érintetlenül. Ennek az oldalában már ott láthatjuk a Találka-órát, ami évtizedekig a környék, sőt Budapest egyik jellegzetessége volt. Olyannyira, hogy a szüleim is itt leltek egymásra..

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Profila.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©