Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1971, Lenin (Erzsébet) körút, 7. kerület

További információk a képhez

1971, Lenin (Erzsébet) körút, a Royal szálló és a Vörös Csillag mozi. A Vörös Csillag mozi megnyitása 1959 karácsonyán történt. Érdekesség, hogy a Hársfa utca felől is volt bejárat. Ezt sokan nem tudták (de én igen!). Így hát azoknak a dolga könnyebb volt a jegyszerzés ügyében, akik ismerték ezt a "kiskaput". A Volt Royal szálló, avagy Grand Hotel Royal egyik, hátsó udvarából lehetett megközelíteni.
A mozi előtt a címkékben megemlítettek közül a legérdekesebbnek a fekete GAZ M21 VOLGA-t tartom, mivel már szabadjelzője is van (volt), valamint, hogy Volán taxi jelzést visel az olalán...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút, 1875-től Erzsébet körút
  • Forrás: Fortepan.hu (112420), orig: BAUER SÁNDOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©