Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1965, Lenin (Erzsébet) körút, 7. kerület

További információk a képhez

1965, Lenin (Erzsébet) körút. Bánk elnevezése szerint az új telefonfülke. 
Az én elnevezésem szerint: műanyag telefonfülke.
Még így, a műanyagon át is látszik, hogy ez még tantuszos...
Mindez a Madách színház előtt. 
A háttérben a Pálma cukrászda. Hja kérem, akkor még nem 300 forint volt egy gombóc fagyi, mint később. Igaz: nem is egy-két évig tartott a "pünkösdi királyság"...Maga a fülke érdekes tulajdonságokkal bírt. Nyáron, ha valaki telefonálni akart ebben, annak két lehetősége volt. Az egyik, hogy zárt ajtó mögött telefonálhatott, miközben egyidejűleg szaunázhatott is. A másik: ha nem óhajtott szaunázni, akkor ki kellett nyitni az ajtót. Akkor viszont aligha tudott telefonálni a Nagykörút zajától...
A telefonfülke mögött egy eredeti BMV ISETTA látható, ráadásul a négykerekű változat! A történet szerint a BMW gyár készítette egykor a megmaradt második világháborús /le nem lőtt/ Messerschmidt repülőgépek fülkéiből.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút, 1875-től Erzsébet körút
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©