Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Baross tér, 7. kerület

További információk a képhez

1961, Baross tér a Rákóczi út és a Rottenbiller utca között. Erre tényleg csak a "korábban születettek" emlékezhetnek.
A szálloda története a XIX. század végén a vasúti forgalom fellendülésével kezdődött, 1889-ben Central Hotel vagyis (1915 óta) Központi Szálló néven nyitotta meg kapuit a Baross téren, a mai Keleti pályaudvarral szemben. Története során hol együtt, hol külön üzemelt a szomszédos Imperial Szállóval. Néhai épülete a második világháború alatt semmisült meg. A szomszédos Imperial felújítása és államosítása után és később az egykori Central Szálló tömbjével kibővítve Szabadság Szálló néven működött évtizedekig. A hatvanas évek eleji hosszú felújítási munka után a régi épületét, eredeti homlokzatát meghagyva körbeépítették. A valamikori három szálló – a Debrecen, az Imperial és a Központi – helyén egy új, négyszázhat szobás hotelt emeltek. A reklám szerint az étterem megmaradt... A Szabadság Szállót 1983-ban zárták be ismét, majd kétéves felújítás után átépítve és kibővítve, immár több mint ötszáz szobával, mint négycsillagos szállodát, Grand Hotel Hungaria néven nyitották meg újra.
1991 óta a BEST WESTERN szállodalánchoz tartozva immáron BEST WESTERN Hotel Hungaria néven a szálloda bekerült a nemzetközi idegenforgalom vérkeringésébe és a világ legnagyobb szállodaláncának megbecsült és elismert tagjává vált. A teljes kép itt

Jelenlegi és régebbi nevei:

1902-től Baross tér
  • Forrás: Fortepan.hu (114992), orig: MÓRA ANDRÁS, www.danubiushotels.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©