Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Rákóczi út, 7. és 8. kerület

További információk a képhez

1960, Rákóczi út. Napfény ide, vagy oda tél van, hideg tél. Mindenki sapkában, kalapban, de mindenképpen térd alá érő kabátban.
A kép jobb oldalán már nincs ott az első Nemzeti Színház. Nincs ott mellette, a sarkon a kétszintesre visszabontott eredeti épület aljában a gyógyszertár sem.
Vagy legalábbis nem látszik.
Ami látszik, az a Rákóczi út 4., a Georgia-Ház. Előtte nyitott peronú villamosok, járdaszigetek, kockakő, Extra áruház.
A kép jobb oldalán az üres telek mögötti épület a napjainkban is álló, hajdani Pannonia szálloda épülete.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (09238)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©