Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1967, Baross tér, 7. és 8. kerület

További információk a képhez

1967, Baross tér. Még az 1969-es nagy átalakítás előtt.
A tér Thököly út felé vezető és a Kerepesi út felé vezető oldala még külön életet élt. Mindkettő kétirányú volt. A nagy luk helyén ekkor még füves terület volt. A 67-es, középperonos villamos a kép központjában. Egy kicsit (,de tényleg) kikupálva írhatom le, hogy eme, osztott szélvédős villamos az, amelyik joggal viselheti a "Bukfenc" titulust. 
Mögötte talán egy 60-as Bengáli villamos.
Azon a helyen, ahol napjainkban (2023-ban) kb.: 5 sávban özönlik a forgalom, itt egy járdasziget. Az elején-a barátom-, egy csibilámpa. A kis "kuglibaba" fejében ott látható a követendő irány...Véletlenül sem félreértendő!
Az, hogy a kresz tábla szerint ezen járdasziget mellett (akár időszakosan is), de szabad volt várakozni (vagy megállni), az szinte felfoghatatlan mai szemmel és ésszel!
Az egyéb járművek: egy Ikarus 60-ast vélek felfedezni, ami a 7-es lehetett, no meg egy kis Fiatot.
Ami biztos, hogy a Nap is másképpen sütött! Ekkor 11 éves voltam. Azóta a világ annyit változott, hogy 1500 évesnek érzem magam...
"Mórgit", ez normális?


Jelenlegi és régebbi nevei:

1902-től Baross tér
  • Forrás: hampage.hu, www.tramway.com
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©