Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1956, Lenin (Erzsébet) körút, 7. kerület

További információk a képhez

1956, Lenin (Erzsébet) körút a Dohány utca felé nézve, szemben a Kertész utca. A kép érdekessége a villamos a Kertész utcában! A Kertész utca felé villamossínek tartanak. A Budapesti Városi Vasút (BVV) a villamosainak áramellátását saját áramfejlesztő teleppel biztosította. Így épült meg 1888-ban a Kertész utcában a BVV első állandó áramfejlesztő telepe, a mai BKV székház udvarán. A székházat egyébként jóval később, a BSZKRT (Beszkárt) építette fel 1926-ban. Az erőmű szénellátásának biztosítására saját iparvágányt fektettek a Kertész utcában, amely az Erzsébet körúton csatlakozott a hálózathoz. Az iparvágányt a Lenin körút 1959. évi korszerűsítése során bontották el.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút, 1875-től Erzsébet körút
  • Forrás: Fortepan.hu (67289), orig: MAGYAR RENDŐR, Villamosok.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©