Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1954, Lenin (Erzsébet) körút, 7.kerület

További információk a képhez

1954, Lenin (Erzsébet) körút. Öltönyben, nyakkendőben, és bármiben, akár aktatáskával is csüngnek az emberek a 6-os, Beszkárt színezésű villamos nyitott peronjain. Egy láb és egy kéz elég volt fejenként ehhez a mutatványhoz. Combino nem lévén itt volt a légkondis részleg.
A háztömb túloldalán volt az Athenaeum nyomda, aminek a feliratát láthatjuk a villamos fölött. Mögötte a New York-palota egy részlete látszik.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút, 1875-től Erzsébet körút
  • Forrás: Fortepan.hu (7684)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©