Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1952, Rákóczi út, 7. kerület

További információk a képhez

1952, Rákóczi út 38-40. az árkádosítás kezdetekor. A Klauzál utca sarkán a MINŐSÉG ÁLLAMI ÁRUHÁZ, ami 1936-tól Hangya Szövetkezet volt. 1947-ben államosították, ekkor kapta meg a Minőség Állami Áruház nevet. Fővárosi Tanács utasítása szerint a ház földszintjét 1957-ben árkádosították Szőke Károly (LAKÓTERV) terve szerint. A Minőség Áruházat 1958-ban építették át ismét, ekkor kapta meg a „Lottó Áruház” nevet.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (10886), ADOMÁNYOZÓ UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©