Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

.1952, Lenin (Erzsébet) körút, 7. kerület

További információk a képhez

1952, Lenin (Erzsébet) körút. Mindegyik kandeláber szép. De nekem a gázlámpát tartó az igazi. Eme ház 1936-ban a HUTTER és LEVER Zrt. székháza volt. Ezen képen is jól látható, amint a Kertész utca felé villamossínek tartanak. A Budapesti Városi Vasút (BVV) a villamosainak áramellátását saját áramfejlesztő teleppel biztosította. Így épült meg ban a Kertész utcában a BVV első állandó áramfejlesztő telepe, a mai BKV székház udvarán. A székházat egyébként jóval később, a BSZKRt. építette fel 1926-ban. Az erőmű szénellátásának biztosítására saját iparvágányt fektettek a Kertész utcában, amely az Erzsébet körúton csatlakozott a hálózathoz. Az iparvágányt a Lenin körút 1959. évi korszerűsítése során bontották el.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút, 1875-től Erzsébet körút
  • Forrás: Fortepan.hu (91588), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©