Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1948, Baross tér, 7. kerület

További információk a képhez

1948, Baross tér a Bethlen Gábor utcánál. 46-os, "Beszkárt festésű" villamosok a kereszteződésben. Ekkor a Keleti pályaudvar-Bethlen Gábor utca-Bajza utca-Vilma királynő út-Felső erdősor utca-Szinyei Merse Pál utca-Podmaniczky utca-Nyugati pályaudvar közlekedett. Furcsa érzés nézni eleink öltözködését. A kabát-szinte kivétel nélkül- térd alá ér. A közlekedési lámpát irányító közlekedési rendőr felszerelése egy háborús katona viseletére emlékeztet. Lehet, hogy nem véletlenül.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1902-től Baross tér
  • Forrás: Fortepan.hu (16466), ADOMÁNYOZÓ Magyar Rendőr
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©