Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1947, Somogyi Béla út (Károly körút), 7. és 5. kerület

További információk a képhez

1947, Somogyi Béla út (Károly körút).
A régi autók ismerői mazsolázhatnak. Én magam mindössze a Mercit ismerem fel, annak is inkább csak az emblémáját. 
Felismerem még a Beszkárt festésű, nyitott 49-es villamost és a szenet szállító 2 lóerős lovaskocsit.
A háttérben már (1938-tól) a Madách-házakat láthatjuk.
Még hátrább a Diana ház. Sőt!
Ép állapotban vehetjük szemügyre a napjainkban (2020.12.30. ) Károly körút 3/A és 3/B jelöléssel található épületnek a tetején   egykor volt Filmmúzeum, ma Belvárosi Színház )  az oldalsó kupolákat is!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Károly körút , A XVIII. században Országút, Land Strasse, 1874-től Károly körút, 1916-tól IV. Károly király út, 1918-ban Nép körút, 1919-ben Károly körút, 1926-tól Károly király körút, 1945-től Somogyi Béla út, 1953-tól Tanács körút
  • Forrás: Fortepan.hu (32586), ADOMÁNYOZÓ:PESTI BRÚNÓ
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©