Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1941, Rákóczi út, 7. kerület

További információk a képhez

1941. Gróf Teleki Pál temetési menete a Rákóczi úton.
(Teleki Pál János Ede: magyar geográfus, egyetemi tanár, politikus, miniszterelnök, tiszteletbeli főcserkész, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a SZEFHE Rabonbánja.)
De nézzük az érdekességeket!
A villamos 44-es számjelzése mögött-fölött felismerhetjük azt az épületet, amiből később a  Hangya Szövetkezet Boltja, még lésőbb a LOTTÓ ÁRUHÁZ lett.
Itt nem látszik ugyan, de ebben az évben még a Klauzál utcában is volt villamos-közlekedés. Az volt az első budapesti 2-es villamos.
Itt
Ami talán még érdekesebb, hogy ekkor Budapesten kívül már a "Jobbra hajts" volt érvényben, de itt novemberig még a "Balra hajts" a divat.
Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Kerepesi út
  • Forrás: v8cars.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©