Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1940 táján, Rottenbiller utca, 7. kerület

További információk a képhez

1940 táján, Rottenbiller utca. A Dob utca sarkán a MAKK HETES vendéglő. Az épület nem sokat változott 79 éve...De még volt kockakő, volt villamos a Rottenbiller utcában. Valószínűleg a 27-es. Sőt, még ez a gázlámpa is működött még!
Gyermekkoromban édesapám sok magyar kártyával játszható játékra megtanított. Eme kártya-pakli lapjainak sok nevezetes alak adta a nevét. Sőt, több étterem, kocsma, stb is. Hogy miért lett mégis a makk hetes a legnépszerűbb, azt nem tudom...
Amennyi még biztos, hogy néhány háznyira (Rottenbiller utca 17.) volt Piatnik Nándor játékkártyagyára.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1872-től Rottenbiller utca, 1860-as évektől Árokvonal utca, A XVIII. században Linien Graben (Árok-vonal)
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."