Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1937, Rottenbiller utca, 7. kerület

További információk a képhez

1937, Rottenbiller utca. A területet talán csak a Garay utca tábláról lehet felismerni.
Az itt látható síneket ekkoriban a 15-ös villamos koptatta. Az út szélén és balra előre haladt. Az autók is, bár azoknak egy kicsit zötyögősebb kockakő jutott.
A villamos megálló tábla, az számomra oly szép, hogy pl.: műanyag változatban visszaállítanám, ha tehetném. Az autóbusz megállókkal kapcsolatban ezt már sok helyen megoldották. (Sőt, talán Csepelen már láttam egy az eredeti csibilámpához nagyon hasonlót műanyagból.) 
A táblát tartó oszlopon ott van az ovális alakú fém szemétgyűjtő. Több, mint negyven évig szolgált Budapesten.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Rottenbiller utca
  • Forrás: Fortepan.hu (16709)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©