Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1929, Erzsébet körút, 7. kerület

További információk a képhez

1929, Erzsébet körút az EMKE-nél. A forgalmat a közlekedési rendőr irányítja a napjainkban talán szokatlan formájú rendőrdobogójáról, de, ami még ennél is érdekesebb, az a feje fölött (1926 tól) meglévő, az első budapesti közlekedési lámpa! Van már ekkor automobil és motorkerékpár is az utakon bőven, sőt: szabálytalankodó galogos is, tehát van miket és kiket irányítani...
A közlekedés még javában balos. A villamos még az út szélén halad. És van még egy-két apró érdekes szösszenet. Pl.: a mosószappangyár reklámja a saját házának tetején. No, meg a PALACE SZÍNHÁZ reklámja. Nem találtam rá. Vajh Melyik lehetett az?

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút, 1875-től Erzsébet körút
  • Forrás: Fortepan.hu (19188), orig: URBÁN TAMÁS
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©