Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1912, Károly körút, 7. kerület

További információk a képhez

1912, Károly körút, az Orczy-ház. Erről többet (sokkal többet!) itt!
Balra a Király utca. Erről penig egy kicsinyt többet itt: A XIX.században ez a városrész fejlődött a leggyorsabban: itt épült a város összes épületének egynegyede. Eme városrész egyetlen nagyvárosias utcája a Király utca volt. 1772-ben Meyerhofer János itt nyitotta meg az "Angol Királynőhöz" címzett vendéglőjét, s így lett az "Ober Meyerhof Weg"-ből Király utca. A vendéglő azonban nevet változtatott: 1795-ben báró Orczy József özvegye megvásárolta a házat. Ezután nemcsak az épület, de a kávéház is felvette az új tulajdonos nevét. ..

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Károly körút, 1953-tól Tanács körút, 1945-től Somogyi Béla út, 1926-tól Károly király út, 1919-től Károly körút, 1918-ban Népakarat körút, 1918 után Nép körút, 1916-tól IV. Károly király út, 1874-től Károly körút, A XVIII. században Országút
  • Forrás: Fortepan.hu (86070), orig: SCHMIDT ALBIN, City 132-Várkonyi Pisti
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©