Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1901 táján, Szegényház tér (Rózsák tere), 7. kerület

További információk a képhez

1901 táján, Szegényház tér (Rózsák tere).
Az Árpád-házi Szent Erzsébet-plébániatemplom, vagy más néven Erzsébetvárosi plébániatemplom Budapest VII. kerületében. 
Az épületet 1895 és 1901 között építették Steindl Imre neogótikus tervei alapján. Nevét Árpád-házi Szent Erzsébet után kapta.
Az 1895. október 20-án megrendezett ünnepélyes alapkőletételen részt vett az uralkodó, I. Ferenc József is, sőt az alapkövet saját kezűleg helyezte el. A templomot végül 1901. május 16-án, áldozócsütörtökön szentelték fel. 1905-ben korábbi kis templomukat a magyar görög katolikus egyháznak adták át.
Így hát ez a minimum, amit a templomról közzétehetek...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1932-től Rózsák tere, 1878-tól Szegényház tér, 1873-tól Baromvásár tér, A XVIII. században Rózsa utca

Érdemes utánanézni:

http://www.szepmagyarorszag.hu/magyar/oldalak/rozsak_tere_templom_szent_erzsebet_restauralas/
  • Forrás: wikipedia.org
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©