Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1900 táján, Csömöri (Thököly) út, 8. és 7. kerület

További információk a képhez

1900 táján, Csömöri (Thököly) út.
Jobbra, a 8. kerületi oldalon a Keleti pályaudvar. Háttérben a Verseny utca. A képbe még épp belóg a szoborfülkében George Stephenson szobra.
A Thököly út 1906-ban a Rákóczi úttal egyidőben kapta a nevét. Thököly Imre, magyar főnemes, kuruc hadvezér, majd 1690-től Erdély fejedelmének hamvait II. Rákóczi Ferenc és Zrínyi Ilona földi maradványaival egyidejűleg ekkor szálították haza  az izmíti temetőből.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Thököly út, 1874-től Csömöri út, 1850-től Csömörer Weg (Csömörer Strasse)
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport, Képeslap
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©