Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890-es évek, Rottenbiller utca, 7. kerület

További információk a képhez

1890-es évek, Rottenbiller utca, a Magyar Királyi Állatorvosi Tanintézet. A ma ismert, a Rottenbiller és a Bethlen utca között elhelyezkedő erzsébetvárosi épületegyüttes első hét épületét 1881-ben adták át. 1890-ben lett négy évfolyamos felsőoktatási tanintézménnyé, amikor felvette a Magyar Királyi Állatorvosi Akadémia nevet. 1899-től Magyar Királyi Állatorvosi Főiskola.
1934-től a József Nádor Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mezőgazdasági karának állatorvosi osztálya. 1945-től az akkor szervezett Magyar Agrártudományi Egyetem állatorvosi kara.
1952-től  Állatorvostudományi Főiskola, 1962-től Állatorvostudományi Egyetem lett.
Napjainkban Az Állatorvostudományi Egyetem (helyesen Állatorvos-tudományi Egyetem).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1872-től Rottenbiller utca, 1860-as évektől Árokvonal utca, A XVIII. században Linien Graben (Árok-vonal)
  • Forrás: Fortepan.hu (82508), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.07.184, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©