Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1978, Marx (Nyugati) tér, 6. kerület

További információk a képhez

1978. Marx tér. Megkezdődött a felüljáró építése.
Ha az "ELBAH" kifejezés nem lenne ismert, akkor íme a rövid történet .
A felüljátót a két széle felől a közepe felé célozva építették . De a célkereszt rossz volt: középen nem ért össze. 
A vicces budapesti polgár azonnal ráragasztotta a kereszteződésre a két évvel korábban átadott BAH csomópont mintájára, az "ELBAH" csomópont titulust. Találó. 
Eddig a legenda.
Soós János kedves látogató jóvoltából Megtudhatjuk a teljes-és igaz- történetet itt:  http://www.urbanlegends.hu/2008/01/a-marx-teri-feluljaro-legendaja/
Még áll a MÁV igazgatósági épüle aljában a Sportáruházzal.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Nyugati tér, 1948-tól Marx tér, 1914-től Berlini tér
 • Forrás: hampage.hu, Fotó: Leroy W. Demery Jr.
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Pai Mei
Pai Mei
Hahó!
hátőőő szerintem rosszul gondolod :)
egyrészt itt nem a felüljáró építés a domináns, hanem a metró.
a másik szerintem nagyon érdekes sztori, hogy a felüljáró miértis nem ért össze? mert de, összeért volna, ha hagyják befejezni. de nem hagyták, leváltották az építészt, majd valami elvtárs fejezte be. érdemes a jegyzethez és a képhez mellékelni egy akár most is elkészíthető képet, amin látszik, hogy az a felüljáró el van rontva, nincs meg az íve. a középső találkozás előtt az volt a gond, hogy az egyik szár magasabban volt, mint a másik, ezt szúrta ki anno az szemfüles pógár, amire az elvtársak rögvest ugrottak és mindenféle retorziókat tettek, ahogy írtam. amúgy ez egy addig magyarországon ismeretlen ragasztásos hídépítési technológia volt, a később behelyezendő elemeknek a súlya billentette volna a helyére az egészet halálosan pontosan. de ezt már nem várták meg.
üdv
2013. március 24. 10:39
  Popovics András
  Popovics András
  Hahó! Ami a felüljáró domináns mivoltját illeti, az így igaz.Sajnos még nem találtam olyan képet ,amin a tényleges hiba lenne látható.
  A sztorit viszont köszönöm.
  Papinho, a szerk.
  2013. március 24. 16:42