Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek eleje, Marx tér (Nyugati tér), 6. kerület

További információk a képhez

1970-es évek eleje, Marx (Nyugati tér), végállomás. Amikor a Jókai utca végén még ez látszott... 
A 71-es troli ekkoriban a Marx tér és a MÁV kórház (Rudas László, avagy a Podmaniczky utca) között járt. A háttérben az OTP ma is ott van. Amire viszont a troli áramszedője mutat, az maga a Zrínyi nyomda épülete. Éppen nem régiben épült újjá Eiffel Palace néven.
Dícséretes, hogy a külső falakat meghagyták.
Természetesen itt is a végére hagytam a talán legérdekesebbet: a forgalomiráyító épületet. A néhány száz méterrel arrébb, a Visegrádi utcában fellelhető falra szerelt irányító-bódéhoz képest ez itt egy szépségdíjas műremek!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Nyugati tér, 1948-tól Marx tér, 1914-től Berlini tér
  • Forrás: Beküldte: Nagy Zoltán
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©