Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1978, Marx tér, 6. kerület

További információk a képhez

1978. Marx tér. Elkezdődött a Marx tér átépítése és a híres-hírhedt felüljáró építése. Ezen a képen ugyan nem látszik a lényeg, de tudni való dolog, hogy a felüljárót a két széle felől közép felé építették. A tengeszint feletti magasságot különböző módon értelmezték a mérnökök a felüljáró két végén, tehát középen nem ért össze! Az 1976-ban elkészült BAH-csomópont mintájára a mindíg is vicces pesti polgárok azon nyomban ráragasztották erre a kereszteződésre az "ELBAH"-csomópont nevet, nem véletlenül!
Háttérben a Nyugati pályaudvar, a Nagykörút és a (számomra) nagyon híres Sportbolt.
4-es villamos UV kötelékben. Ez volt akkor a mai forgó-óra helyén.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Nyugati tér, Marx tér, Berlini tér
  • Forrás: hampage.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©